Frederick Street, Merewether

The project comprised of the structural and civil design of six high end architecturally designed residential apartments opposite Merewether beach.  The new building is four storey reinforced concrete construction with a single storey basement. The client’s primary objective was to achieve a cost effective building with a high level of detailing. 

The site was undermined by old mine workings requiring the building to be designed for future mine subsidence. Northrop liaised closely with the Mine Subsidence Board in gaining approval for the development. 

The very close proximity to the ocean also presented challenges with material selection that would be durable in the long term given the highly aggressive environment.  

The Bathers Residence
Client Name
Webber Architects

Want to keep in touch? Sign up for Northrop's newsletter